Deryadaki Ateş Barbaros Hayreddin (Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Serdar Tabakoğlu)

05/03/2018 14:25:50 - 05/03/2018 14:25:50 - 23376 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Serdar Tabakoğlu’nun ikinci kitabı çıktı. İstanbul Üniversitesi Akdeniz Dünyası Araştırmaları bilim dalında yüksek lisansını, aynı üniversitenin Yeniçağ Tarihi bölümünde de doktorasını tamamlayan Hüseyin Serdar Tabakoğlu, Akdeniz siyasi ve askeri ilişkileri ile  Osmanlı-İspanyol rekabeti üzerine çalışmalarıyla tanınıyor.

Dr. Tabakoğlu “Deryadaki Ateş Barbaros Hayreddin” başlıklı eserinde, Barbaros Hayreddin’in Mağrip kıyılarındaki korsanlık günlerinden itibaren Akdeniz coğrafyasındaki etkinliğini ele alıyor. Farklı milletlerden birçok denizciyi Cezayir’de emri altında toplayarak neredeyse küçük bir donanma meydana getiren Barbaros, sahip olduğu siyasi vizyonla sadece korsan akınları ve yağma ile meşgul olmayıp, aynı zamanda kendi çaba ve zekasıyla Cezayir’de bir devlet meydana getirerek İspanyollara karşı gaza ve cihat için uğraşmıştı. Kitap aynı zamanda Barbaros’un sadece Akdeniz’in batısında İspanyollara karşı meydan okumakla kalmayıp Osmanlı İmparatorluğu’nun Akdeniz siyasetini de nasıl şekillendirdiğini anlatıyor.

Fef Tarih Kitap Barbaros