HEP BİR ADIM ÖNDE...
Fen Edebiyat Fakültesi

Dekan

12/10/2015 15:54:19 - 08/03/2021 15:54:19 - 34797 Okunma

Küreselleşen dünyada ülkeler kadar kurumlar da yerini almak, bu yolda zaman ve imkâna bağlanmış hedeflere ulaşmak ister. Üniversitemiz ve beraberinde fakültemiz de zaman ve mekânın ortadan kalktığı çağımızda tenkide açık, yenilenebilir bilimsel bilgiyle hem ülkemizin hem de üniversitemizin küresel ve bölgesel ölçekli kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşması noktasında fakülte bünyesindeki bütün bölümleriyle katkısını sunmak arzusundadır.

2009’dan bu yana birinci ve ikinci öğretim hizmetini sunan fakültemiz, bunun yanında Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüleriyle müşterek lisansüstü eğitime de yönelmiş, çok sayıda yüksek lisans ve doktora talebesi mezun etmiştir. Fakültemiz, donanımlı eğitim ortamları, yetkin öğretim elemanlarıyla hâlihazırda üç bin civarında öğrencimize eğitim hizmeti sunmaktadır.

Fakültemizde eğitim almayı tercih eden öğrencilerimizin, insanlık noktasında, insanın tercih ettiklerine ve edemediklerine, diline, dinine, kültürüne, fikrine, çevresine saygıyı; millet noktasında, ülkemiz insanını ve değerlerini sevmeyi; aile noktasında bütün aile fertlerini kendinden bilmeyi; fert noktasında da kendisini değerli görüp kendisi, ailesi, milleti ve insanlık için yarınlara hazırlanmayı hedefleyen nitelikli insan olarak yetişmelerini sağlamak yolunda gayret etmekteyiz. Bu yolda değerlerimiz bilimsellik, evrensellik, katılımcılık, duyarlılık ve etik ilkelere bağlılıktır.

Kurum olarak fakültemizin temel görevi, sosyal bilimler ve fen bilimleri alanında insanlık yararına olan her türlü araştırmayı yapmak, çeşitli imkânlar geliştirmek, edinilen sonuçları paylaşarak dünyada insanlığa faydalı olmaktır.

Üniversite olarak bilim dünyasındaki yerimizi ve beraberinde ülkemizi medeniyet yarışında daha ileri seviyelere götürebilmek için akademik ve idari kadromuza, bütün çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve mezunlarımıza büyük sorumluluk düşmektedir. Bu şuurla saygılarımızı sunarız.

 

Prof. Dr. Mesut AYAR

Dekan      

fef.dekan mesaj

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.