Fakültemiz Hakkında

12/10/2015 13:25:34 - 19/02/2021 13:25:34 - 35759 Okunma

29.05.2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı Kanun ile kurulan Kırklareli Üniversitesi’ne bağlı olarak açılan Fen Edebiyat Fakültesi;  Yükseköğretim Kurumları Öğretim elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair 5662 Sayılı Kanun’un 7. maddesi ile 2809 Sayılı Kanuna eklenen Ek Madde 83 uyarınca kurulan Kırklareli Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Fen-Edebiyat Fakültesinde bölüm ve anabilim dalları kurulması, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 31.04.2008, 31.12.2008 ve 22.04.2009 tarihli toplantılarında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d–2 maddesi uyarınca, fakülteye bağlı Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Felsefe, Fizik, Matematik, Kimya, Psikoloji, Sosyoloji, Biyoloji, Mütercim Tercümanlık, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları,Batı Dilleri ve Edebiyatları, Eğitim Bilimleri bölümleri ile  ilgili bölümlere bağlı anabilim dallarının kurulması ile gelişimini devam ettirmiştir. Bugün itibariyle halihazırda yedi bölümüne ÖSYM sınavı ile öğrenci kabulü yapan fakültede ikinci öğretim faaliyeti sürdüren bölümler de mevcuttur.

Fakültedeki bölümlerde lisans eğitimi veren bölümler yanında Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Yüksek Lisans ve Doktora düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetlerini başlatmış ve devam ettirmekte olan bölümler de mevcuttur. Halihazırda 3000’e yaklaşan öğrenci sayısıyla Kırklareli Üniversitesinin en büyük fakülteleri arasında yer alan Fen-Edebiyat Fakültesi özellikle fen ve sosyal bilimler alanlarında sunduğu servis dersi hizmeti ile de önemli sayılabilecek bir faaliyeti yürütmektedir.

fef Fakültemiz Hakkında