HEP BİR ADIM ÖNDE...
Fen Edebiyat Fakültesi

“Kazak Sovyet Edebiyatında İmaj Ve Kimlik” Konulu Konferans Düzenlendi

13/11/2015 10:42:31 - 13/11/2015 10:42:31 - 19695 Okunma

Üniversitemiz Türkiyat Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çağdaş Türk Lehçeleri Edebiyatları Bölümümüzün işbirliğinde “Kazak Sovyet Edebiyatında İmaj ve Kimlik” konulu konferans gerçekleştirildi.

Rerktörlük Kültür Merkezinde düzenlenen konferansı; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler dinledi. 

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Cemile KINACI ise konferansa konuşmacı olarak katıldı. 

Öğretim Görevlisi Dr. Cemile KINACI, konferansında; bir toplum için imaj çalışması yapılırken o toplumun kültürünü, tarihini ve diğer toplumlarla ilişkilerini iyi bilmek gerektiğini söyledi. İmaj ve kimlikte gerçekliğin önemli olduğunu belirten Dr. Cemile KINACI; “İmajda gerçekliğe bağlı kalınmalıdır; ancak tarihin kimi dönemlerinde buna sadık olunamamıştır. Sovyetler Birliği içinde Kazak imajı 1956-1990’lara gelene kadar tam anlamıyla kendini gösterememiştir. Yazarlar siyasi iktidarların ve siyasi otoritelerin baskısı altında kalmıştır. Bu durum karışışında yazarlar hakim siyasi ideolojiye uygun olarak eserlerini oluşturmuştur.  Ancak 1990’lara gelindiğinde Sovyet Birliği gücünü yitirmeye başlamıştır. Türk halklarında milli kültür ve kimlik ortaya çıkarılmıştır. Adı anılması yasak olan yazarların, kişilerin isimleri zikredilmeye başlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Konferans soru ve cevap kısmından sonra, Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Dr. Cemile KINACI’ya plaket takdim etmesiyle sona erdi.

 

fef etkinlik

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.