"hayata Edebiyatla Bakmak" Başlıklı Konferans Gerçekleştirildi

06/11/2016 21:49:39 - 06/11/2016 21:49:39 - 46938 Okunma

Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü tarafından mütemadiyen düzenlenmesi planlanan “Edebiyat Konferansları” nın 2016-2017 Akademik yılında ilk konuğu Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı oldu. Rektörlük konferans salonunda 15 Kasım Salı günü saat 15.00 de başlayan “Hayata Edebiyatla Bakmak” başlıklı konferansa başta edebiyat meraklısı üniversite öğrencileri ile üniversitemiz akademik personelinin yoğun ilgisi dolayısıyla teşekkür ederek sözlerine başlayan Andı:

“Hayat ve edebiyat. Hemen hatırlanan, biri diğerini kolaylıkla çağrıştıran iki kelime… Fakat bu iki kelime, bayat bir kafiye olmanın çok ötesinde, biri diğerini kapsayan, kapsananın dönüp kapsayanı kapsadığı iki alanı karşılayan iki kavramı da ifade etmekle asıl önem ve zenginliğine kavuşmaktadır. Ne çok şey söylendi bugüne kadar bu iki kavram etrafında kim bilir? Ve her söylenen, bu kavramların karşılık geldikleri alanların insanoğlunun bu dünya da var oluş macerası içerisinde sürekli değişen gelişen yenilenen ve dönüp biri diğerini, diğeri birini yenileyen alanlar olması dolayısıyla kendi zamanı için yeni oldu. Yeni ve önemli… Böylece “İlm-i hilâf u cedel” üzere insanların, nesillerin, toplumların dünya üzerindeki serüveni sürdü gitti…” diyerek hayat ve edebiyat ilişkisini, edebiyatın hayatımızın hangi alanlarında ne şekilde yer aldığını; tarihi süreçteki sergüzeştinden, kültür dünyamızdan, gündelik hayatımızdan örneklerle sundu. Program Türk Dili ve Edebiyatı bölüm başkanı Doç. Dr.Fatih BAŞPINAR’ın teşrifleri dolayısıyla Prof. Dr.M.Fatih Andı’ya plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.

fef tde konferans