HEP BİR ADIM ÖNDE...
Fen Edebiyat Fakültesi

2023-2024 Aday Öğrenciler İçin Bilgilendirme

20/07/2023 09:46:37 - 27/07/2023 09:46:37 - 1441 Okunma

Aday öğrencilerimizin dikkatine;

Dekanın Mesajı

Bölümlerin Tanıtımı

Fakültemiz bünyesinde bulunan bölümlerin öğrencilerle birlikte hazırlanmış olan tanıtım videolarına üstteki linkten ulaşabilirsiniz.

Eğitim ve Öğretim Modeli: Fen Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Eğitim Bilimleri, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Mütercim Tercümanlık, Psikoloji, Sosyoloji (I. ve II. Öğretim), Tarih (I. ve II. Öğretim), Türk Dili ve Edebiyatı (I. ve II. Öğretim) olmak üzere toplam 13 bölümde, 3000’e yakın öğrenci sayısıyla eğitim-öğretime devam etmektedir. Fakültemiz akademik kadrosuna ilişkin sayısal verilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilir, detaylı bilgi için fakültemizin web sitesindeki Akademik Kadro sekmesini ziyaret edebilirsiniz.

Akademik Kadro

YÖK Puan Bilgileri: Fakültemiz bölümlerine ait yerleşme puanı, kontenjan ve tercih istatistiklerine ilişkin bilgilere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

YKS Yükseköğretim Girdi Göstergeleri

2022-2023 Akademik Yılı Taban ve Tavan Puanları

Yükseköğretim Programının Bağlı Bulunduğu Birimin Yeri: Fakültemiz Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Yerleşkesi' nde yer almaktadır. Eğitim ve öğretim tüm bölümlerde 1. Merkezi Derslik binasında sürdürülmektedir.

 

Program Akreditasyonları: Fakültemizde akredite olmuş program bulunmamaktadır.

Koşul ve Açıklamalar: Fakültemiz bölümlerini tercih edecek öğrenciler için özel bir koşul bulunmamaktadır.

Yurt, Burs, İndirim vb. Sunulan İmkanlar: Üniversitemizin sunduğu yurt, burs, indirim vb. gibi imkanlar için KLÜ Aday Öğrenci Portalı’nı inceleyebilirsiniz.

Değişim Programları: Fakültemizde Erasmus ve Farabi programları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı öğrenci hareketlilikleri sağlanmaktadır. Detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

https://erasmus.klu.edu.tr  

https://farabi.klu.edu.tr/

Başarılı ve mutlu bir eğitim öğretim hayatı dileriz.

klu aday öğrenci portal

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.